Blaty laminowane, postformingowe SWISS KRONO
Blaty meblowe laminowane SWISS KRONO produkowane są na bazie płyty wiórowej. Na powierzchnię płyty stanowiącej rdzeń blatu w technologii postformingu prasowany jest laminat HPL. Dzięki temu procesowi powstaje produkt, który cechuje szeroka i bogata gama kolorów oraz struktur. Otrzymany blat meblowy jest łatwy w obróbce oraz montażu, a także jest odporny na działanie różnych czynników zewnętrznych.
Jak podaje ich producent, firma SWISS KRONO, wszystkie blaty SWISS KRONO mają właściwości antybakteryjne. ANTYBAKTERYJNOŚĆ blatów oznacza, że bakterie nie namnażają się na ich powierzchni. Testy, wg ISO 22196:2011, przeprowadza się na 2 bakteriach (Staphylococcus aureus – gronkowiec złocisty i Escherichia coli – pałeczka okrężnicy), a ich wynik potwierdza, że powierzchnia blatów posiada zdolność do hamowania wzrostu mikroorganizmów.
Właściwości blatów roboczych SWISS KRONO (www.swisskrono.pl)
♦ Odporność na zużycie, ścieranie, uderzenia wgniecenia oraz zarysowania
♦ Odporność na działanie detergentów
♦ Odporność na działanie promieni UV (nie ulegają odbarwieniu)
♦ Odporność ma działanie pary wodnej
♦ Odporność na plamy z soków, wina, kawy, octu, atramentu
♦ Odporność na podwyższoną temperaturę
Wymiary dostępnych produktów
Wymiary mm | Model |
4100x600x38 | profil R3 jednostronnie zaoblony |
4100x1200x38 | profil R3 obustronnie zaoblony |
Budowa produktu
Struktury powierzchni blatów meblowych SWISS KRONO
(www.swisskrono.pl/blaty-kuchenne/Struktury)
Filmy instruktażowe
Budowa i technologia produkcji
więcej na www.swisskrono.pl