DZIAŁ PŁYT I FRONTÓW MEBLOWYCH

Blaty laminowane, postformingowe SWISS KRONO

Blaty meblowe laminowane SWISS KRONO produkowane są na bazie płyty wiórowej. Na powierzchnię płyty stanowiącej rdzeń blatu w technologii postformingu prasowany jest laminat HPL. Dzięki temu procesowi powstaje produkt, który cechuje szeroka i bogata gama kolorów oraz struktur. Otrzymany blat meblowy jest łatwy w obróbce oraz montażu, a także jest odporny na działanie różnych czynników zewnętrznych. 

Jak podaje ich producent, firma SWISS KRONO, wszystkie blaty SWISS KRONO mają właściwości antybakteryjne. ANTYBAKTERYJNOŚĆ blatów oznacza, że bakterie nie namnażają się na ich powierzchni. Testy, wg ISO 22196:2011, przeprowadza się na 2 bakteriach (Staphylococcus aureus – gronkowiec złocisty i Escherichia coli – pałeczka okrężnicy), a ich wynik potwierdza, że powierzchnia blatów posiada zdolność do hamowania wzrostu mikroorganizmów.

Właściwości blatów roboczych SWISS KRONO (www.swisskrono.pl)
 Odporność na zużycie, ścieranie, uderzenia wgniecenia oraz zarysowania
 Odporność na działanie detergentów
 Odporność na działanie promieni UV (nie ulegają odbarwieniu)
 Odporność ma działanie pary wodnej 
 Odporność na plamy z soków, wina, kawy, octu, atramentu
 Odporność na podwyższoną temperaturę

     Wymiary dostępnych produktów
Wymiary mmModel
4100x600x38profil R3 jednostronnie zaoblony
4100x1200x38profil R3 obustronnie zaoblony
Budowa produktu
Struktury powierzchni blatów meblowych SWISS KRONO 

(www.swisskrono.pl/blaty-kuchenne/Struktury)

Filmy instruktażowe  

Budowa i technologia produkcji 

więcej na www.swisskrono.pl